INTERNATIONAL FOTOFESTIVAL

Jeg havde i lang tid ikke vist mine billeder til nogen, og Meeting Place kickstartede for alvor min karriere igen.

- Chris Harrison, 2009 Meeting Place deltager


… et tagselvbord af karrieremuligheder og kontakter med indflydelsesrige reviewers og andre kunstnere.

- Fred Baldwin, FotoFest International, 2006

IMG_0130
IMG_0131
IMG_0133
IMG_0159
IMG_0163
IMG_0165
IMG_0178
IMG_0181
IMG_0186
IMG_0187
IMG_0189
IMG_0190
IMG_0200
IMG_0208
IMG_0209
IMG_0212

Internationalt portfolio review på Brandts

Meeting Place Portfolio Review, der afholdes i forbindelse med festivalens åbningsdage, samler seriøse fotografer og internationale eksperter i et netværksskabende, professionelt forum, hvor fotografer kan fremvise deres portfolio i en-til-en møder med kuratorer, gallerister, redaktører, museumsdirektører, forlæggere og festivalledere fra hele verden.

Gennem fire intense dage giver Meeting Place Portfolio Review fotografer mulighed for at præsentere deres arbejde for 28 af de vigtigste eksperter inden for det fotografiske felt fra Øst- og Vesteuropa, USA, Canada, Latinamerika, Indien og Kina. De internationale eksperter kan tilbyde konstruktiv feedback, rådgive fotografer i forhold til deres karriereudvikling - og måske tilbyde en udstilling, publikation eller gode kontakter, der kan bringe fotografen videre i karrieren. Omvendt får de inviterede eksperter mulighed for at opdage nye talenter og se de mere etablerede fotografers seneste arbejde. Det er med andre ord både en platform for talenter og et vindue til verden for dansk fotografi.

Meeting Place Portfolio Review på Brandts er det eneste internationale portfolio review i Danmark, og arrangementet har bidraget betydeligt til danske og udenlandske fotografers udvikling og karriereforløb siden FotoTriennale.dk første gang blev afholdt i 2000.

I 2012 deltog 87 fotografer og de inviterede reviewers kom fra 17 lande for at være med. Arrangementet var en stor succes. På siden 'succeshistorier' kan du læse et udvalg af tilbagemeldinger fra både fotografer og reviewers. Vi vil løbende opdatere siden, når vi modtager nyt.

Næste udgave af Meeting Place Portfolio Review vil finde sted i oktober 2015.

Min deltagelse i Meeting Place 2009 kastede meget af sig. Udover at få en udstilling med på FotoTriennale.dk 2012, har jeg takket være mit møde med Beate Cegielska haft en udstilling på Galleri Image i Aarhus. Jeg har også udstillet på The Finnish Museum of Photography. Derudover lærte jeg Krzystof Candrowicz at kende, og han inviterede mig efterfølgende til at udstille i Lodz i 2011. Jeg fik nogle meget brugbare råd fra nogle af de andre kuratorer, og det har gjort, at jeg både har fået gode kontakter og flere udstillinger.

- Lucia Ganieva, Meeting Place deltager; Vinder af Fototriennale.dk Prisen 2009

FotoTriennale.dks portfolio review gav mig et helt enestående indblik i, hvad der foregår på fotokunstscenen, især i Danmark og i Nordeuropa. Jeg var imponeret over kvaliteten af de værker, jeg så, og begejstret for de spændende samtaler, jeg havde med de kunstnere, jeg mødte.

- Rudolf Scheutle, 2009 Portfolio Reviewer; Kurator, Münchner Stadtmuseum, Sammlung Fotografie